Over Karin Stapper

Ik ben Karin Stapper. Ik ben geboren in 1983 en ik woon gezellig met mijn man Ron en poes Bijoux in Meppel. Als kind schreef ik op de basisschool tijdens de schrijflessen over een fictieve dierenarts met de toepasselijke naam ‘Hazehart’. Schrijven bleef ik altijd leuk vinden. Toen ik begin 2004 dan ook over de drempel van een uitgeverij stapte besloot ik het schrijven niet meer los te laten. Inmiddels werk in niet meer voor een uitgeverij maar ben ik zelf aan het schrijven geslagen. In 2011 voltooide ik mijn eerste boek ‘Trouwen in begrijpelijke taal’ dat in november 2012 verscheen.

De totstandkoming ‘Waar is Wollie’

Begin 2012 schreef ik het verhaal ‘Waar is Wollie’. Het begon als een grapje: ik wilde voor mijn dertigste een droom uit laten komen – het schrijven van een kinderboek. De tekst was zo gedaan, maar ik wilde er graag een prentenboek van maken met mooie tekeningen. Daarvoor had ik een illustrator nodig. Via de website www.schrijverzoektillustrator.nl kwam ik Nadya Bonten tegen. Nadya had op haar profielpagina vooral heel veel dieren getekend op een vertederende manier. Dat was precies de uitstraling die ik zocht voor mijn tekeningen. Ik legde contact met Nadya en zij wilde graag de tekeningen voor Wollie maken. En dan begint een bijzonder proces. Het verhaal dat ik had verzonnen, maakte Nadya levendig. Elke nieuwe tekening was telkens een cadeautje! Het proces van tekeningen maken heeft ongeveer anderhalf jaar geduurd. Maar met alleen tekst en tekeningen heb je nog steeds geen boek. Totdat ik Hanneke Bruintjes – een collega met wie ik samen had gewerkt voor de uitgeverij – opnieuw tegenkwam. Hanneke wilde Waar is Wollie graag uitgeven nu ze zelf een eigen uitgeverij was gestart. Tekst, tekeningen en een uitgever, alle ingrediënten om tot een boek te komen, maar het had nog een ontwerp nodig. Daarvoor tekende Aletta Staats en ze heeft het prachtig gedaan. De uiteindelijke afwerking heeft ProbookMedia uit Zwolle verzorgd. Dit mooie bedrijf wist Waar is Wollie om te toveren tot het prentenboek dat ik voor ogen had toen ik in 2012 begon met schrijven. En eind september 2013 zijn de eerste exemplaren van Waar is Wollie gedrukt!

Over het boek

Waar is Wollie is een kinderboek over een kleine ondeugende poes die bij Wouter woont. Door nieuwsgierigheid raakt Wollie de weg kwijt. Het verhaal is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 5 jaar en heeft als moraal: loop nooit zomaar weg van huis want als je de weg kwijt raakt kom je maar lastig thuis!

Karin Stapper over het vervolg

Het schrijven van een boek als Wollie is leuk en uitdagend. De boekjes hebben een verhaal en een ritme op rijm. Inmiddels heb ik ook een tweede boekje op de plank liggen met het thema ‘oversteken’. Ik hoop dat dit in het voorjaar van 2017 gereed zal zijn!

Karin Stapper

Karin Stapper