Illustrator Nadya Bonten

Karin: Het schrijven van een verhaal voor kinderen is een ding, maar een tekening erbij is een ander verhaal. Ik had een boekje voor ogen waarbij op de rechterpagina de tekst staat met op de linkerpagina een plaatje van poesje Wollie. Maar ik kan echt niet tekenen! Via de website www.schrijverzoektillustrator.nl kwam ik terecht bij Nadya Bonten. Je kunt haar werk bekijken op haar website www.nadyart.nl. Ik werd meteen getroffen door de prachtige in potlood gemaakte tekeningen. De wijze waarop ze dieren tekende en tot leven bracht vond ik geweldig! Omdat dieren in dit boekje de hoofdrol spelen heb ik contact gezocht met Nadya. En gelukkig wilde ze voor Wollie tekenen!

Nadya Bonten

Inmiddels zijn alle tekeningen van Wollie zijn klaar. Maar Nadya heeft nog veel meer gedaan. Ze heeft de omslag van het boekje ontworpen, meegedacht met het ontwerp van het boekje en met haar tekeningen heeft ze zowel Wollie als Loetje, Wouter en Willem een echt gezicht gegeven.

De tekeningen hebben we getest bij kinderen op de Koning Beatrixschool in Meppel. Kinderen vinden de tekeningen van Wollie heel erg leuk. Ze zien duidelijk welke dieren er op de tekening staan en wat er in de tekening gebeurt. Nadya is er in geslaagd om op een heel bijzondere manier mijn tekst om te zetten naar een boekje met tekeningen, precies zoals ik het voor ogen had. We hebben gekozen voor duidelijke, rustige tekeningen, met potlood opgemaakt en ingetekend met enkele basiskleuren. Doordat de tekeningen niet heel druk zijn, is het boek prima geschikt om voor te lezen in de klas! Daarnaast is uit de tekening heel goed af te leiden hoe de dieren zich voelen en dat is meteen een goed uitgangspunt om samen met de kinderen de dialoog aan te gaan over gevoel!