Hanneke Bruintjes en B-Publishing

B Publishing is de uitgeverij van Hanneke Bruintjes. Zij geeft het boekje ‘Waar is Wollie’ uit.

Hanneke over Waar is Wollie: Waar is Wollie is een aandoenlijk kinderboek. Het boek is heel geschikt om uit voor te lezen. De tekst is prettig om voor te dragen omdat de zinnen zijn geschreven op rijm. Kinderen kunnen zo zelf zoeken naar het laatste woord van de zin. Bij elke bladzijde tekst hoort een bijpassende tekening. Kinderen kunnen Wollie op elke tekening zoeken en ook zijn er elementen in de tekening die aanzetten tot een dialoog. Want wat gebeurt er als het hek open staat? En de vlinder? Is de vlinder op elke tekening te zien? Ook begrippen als ‘tellen’, ‘zoeken’ en ‘vinden’ zijn in het verhaal verwerkt. De moraal van het verhaal is natuurlijk: loop nooit zomaar weg van huis, want als je de weg niet terug kunt vinden, dan kom je maar moeilijk thuis.

Zodra de kinderen zelf gaan lezen dan kunnen ze met Waar is Wollie heel goed beginnen. Bij de ontwikkeling van het boekje hebben we gekozen voor een lettertype met de ‘staartjes-a’. Dat hebben we bewust gedaan omdat dit de eerste a is die kinderen leren op school. Zo wordt lezen heel gemakkelijk!

Hanneke Bruintje studeerde Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar afstuderen is zij haar carrière begonnen in de uitgeverswereld. Hanneke heeft uitgebreid ervaring opgedaan als projectbegeleider binnen de educatieve uitgeverij. Zij is hierdoor bedreven in het aansturen van drukkers en vormgevers alsmede in het instrueren van auteurs. Tot haar competenties behoren daarnaast het controleren van kopij op taal, stijl, en inhoud, (beeld)redactie en proevencontrole.

Hierna was Hanneke jarenlang werkzaam als acquisitie redacteur voor een internationale, wetenschappelijke uitgeverij. In deze functie heeft zij zich gespecialiseerd in het beheren en uitbouwen van verschillende wetenschappelijke boekenfondsen, tijdschriften en online producten (in de vakgebieden (cognitieve) taalwetenschap, communicatiestudies, cognitieve wetenschappen en psychologie).  Zij heeft verscheidene boeken en tijdschriften geacquireerd en deze tot succesvolle producten uitgegeven. Hanneke kent hierdoor de ins en outs van het uitgeefproces.

Hanneke Bruintjes (drs.)

B Publishing